Sker det brott mot naturen?

I Brasilien ligger endel av regnskogen amazonas, även på denna sevärda och fina platsen sker det brott, kanske värre en de som sker i favelorna. Här skövlas regnskog bort hela tiden! Dessutom skövlar företagen mer än de är tillåtna, de skövlar delar de inte får samt skövlar mer än tillåtet. Även om företagen får böter så hjälper inte detta mot alla djur och växter som blir utrotade.

Brasilien tjänar även pengar på att regnskogen skövlas men man hoppas att det slutar inom snar framtid. Istället för att skövla skogen så bör man ta vara på den genom att göra större och fler naturreservat, försöka tjäna pengar på fler rundturer istället för att tjäna pengar på att hjälpa utsatt växter och djur att inte vara just utsatt. Skövlande leder till ökad koldioxid i världen, utrotar djur, medicin växter försvinner och indianerna som har bott i skogen hela deras liv blir hemlösa.

Som privatperson kan man gå in och stödja kampen mot en grönare värld genom att köpa regnskor som blir till naturreservat, man kan även undvika att köpa möbler som kommer från regnskogen.


För vidare info om att göra en grön insatts gå in på:

http://www.wwf.se/vrt-arbete/regnskog/1241122-rdda-regnskogen



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0