Vilka brott förekommer?

Det förekommer precis som i vilket annat land alla olika sorters brott i Brasilien. De vanligaste brotten är organiserad brottslighet, rån och stöld.

Organiserad brottslighet: Organiserad brottslighet kan man beskriva som ”hemlig” brottslighet, det är oftast kriminella ligor eller gäng ex: hells angels i Sverige som ligger bakom det. I Brasilien pågår det knarkkrig och det är de är olika ligor som krigar mot varandra. Många ligor har sitt ”högkvarter” i favelorna som är utspridda i hela Brasilien. Där kan de slå sig till ro pga att polisen inte patrullerar där, de går bara in enstaka gånger i favelorna. Det är finns många ligor i Brasilien, många som är med i de olika ligorna bildade egna ligor redan som tonåringar med sina kompisar för att sedan gå med i en stor liga. Detta är ett stort problem i Brasilien att redan som tonårig dras in i den kriminella världen.

Rån/ Stöld: det förekommer alla sorters rån i Brasilien. Det förekommer framförallt i vissa riskområden och det är ofta turister som blir drabbade. Därför finns det tips hos bland annat Sveriges ambassad om saker man bör tänka på när man besöker Brasilien.

 

Tips från Sveriges ambassad finns på:

http://www.swedenabroad.com/Page____33740.aspx



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0